New NHI no

NHI.no – Norges største helseportal

Med rundt 100 millioner sidevisninger i året, er NHI.no nordmenns klare førstevalg når de søker etter helseinformasjon.

NHI.no – Norges største helseportal

Med rundt 100 millioner sidevisninger i året, er NHI.no nordmenns klare førstevalg når de søker etter helseinformasjon.

NHI.no – basert på NEL

Med nær 9000 artikler og mer enn 600 000 ukentlige brukere, er NHI.no Norges største helsenettsted. Her kan pasienter, pårørende og nysgjerrige finne informasjon om mer enn 4000 sykdommer og tilstander. Mye av innholdet på NHI.no tar utgangspunkt i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL), som er sentral ressurs i den daglige arbeidsflyten til nesten alle fastleger i Norge.

NHI.no har sin egen redaksjon som skriver et mangfold av helserelaterte intervjuer, nyhets- og temasaker. Redaksjonens arbeid påvirkes ikke av eksterne interesser, hverken private eller myndigheter.

Bakgrunn

Det var norske allmennleger som først gjorde oss oppmerksomme på det store informasjonsbehovet blant sine pasienter. Stadig flere dukket opp til legetimene med diagnosen klar, etter søk på nett. Legenes spørsmål var enkelt: Kunne ikke pasientinformasjonen i NEL ligge åpent tilgjengelig som en kilde til kvalitetssikret og forståelig informasjon?

Resultatet ble at vi i 2007 lanserte NHI.no, da under navnet Pasienthåndboka. I dag hjelper nettsiden nordmenn hver uke med å finne kvalitetssikret og forståelig informasjon som samsvarer med informasjonen legen finner i sine oppslagsverk.

Norsk Helseinformatikk er rådgivere for NRK i programserien "Hva feiler det deg?".

Norges største helseportal

Trafikken til NHI.no har økt jevnt de siste årene. I 2020 hadde vi nær 100 millioner sidevisninger.
NHI no graf

Annonsefinansiert

NHI.no er annonsefinansiert. For mer informasjon ta kontakt med vår Key Account Manager Kristian Thanem Bjøru: